Csepeli Baptista Gyülekezet vendégszolgálata Ócsán

Csepeli Baptista Gyülekezet vendégszolgálata Ócsán

Nem túl nagy földrajzi távolságról tett látogatást a csepeli gyülekezet Ócsára 2015. október 11 vasárnap délután. Örültünk a kedves testvéri találkozásnak hallgatva a szolgálatok sorát. 

„Ébredj bizonyságtévő lélek” kezdetű közösének eléneklése után, Sinkovicz Sándor csepeli lelkipásztor Ezékiel 3,16-21 igék alapján hirdette Isten igéjét a népes gyülekezet számára.
A próféta őrállói hivatását példaként állítva buzdította a ma élő Isten követőket, hogy mindent vállaljanak az Úrért még a kockázatok és külső-belső ellenség támadásai között is. Ma itt kell szolgálni és továbbadni Isten üzenetét, odavinni az emberekhez akár hallgatnak rá akár nem. Az emberek és a körülmények mára sem változtak és előfordul, hogy hallgatják, de nem szerinte élnek. Alkalmazzuk ma is önmagunkra: akarom betölteni küldetésem: figyelmeztetni, aki letér az útról alkalmas és alkalmatlan időben. 2Tim 4,1-3. Ne embereknek akarjunk megfelelni, hanem Istennek! Az őrálló szolgálatának hatása: megmentheti a lelkeket.
Befejezésként felszólítás hangzott: Töltsük be szolgálatunkat 2 Tim 4,5. Langymeleg állapotban nincs istenélmény, kell a Teremtővel személyes kapcsolat. Szomjazzuk, igéjét és betölti szükségünket.
Az igehirdetés után bizonyságtételeket hallgattunk meg vendégeinktől a megbocsájtásról, terheink letételének szükségességéről. Majd annak az embernek a történetére figyeltünk, aki átaludta a vihart, mert ellőtte felkészült, hogy ne érje váratlanul, melynek tanulságát lelki életünkre is vonatkoztathatjuk.
A prózai szolgálatok között a két gyülekezet ifjúságának vezetésével énekeltünk több lelki éneket.
Az elhangzott fuvola duett is emelte a lelki örömünket, Istent dicsőítve.
A találkozót szeretetvendégséggel fejeztük be testvéri beszélgetések mellett.
Jó volt megtapasztalni, hogy ahol az atyafiak egyetértésben vannak oda áldást küld az Úr!
Zsoltárok 133,1-3

 

Postacím

Ócsai Baptista Gyülekezet

2364 Ócsa
Kiss Ernő utca 14.

 

Támogatás

Megközelíthetőség

Email

Papp Barnabás (lelkipásztor):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszámok

Papp Barnabás (lelkipásztor):
+36 20 886 1293

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
+36 30 455 0044