Lelkipásztor beiktatás

Lelkipásztor beiktatás

2013. március 23.-án szombaton a helyi gyülekezet testvérisége és a meghívott vendégek alkották az ünneplő gyülekezetet Horváth Zsolt lelkipásztori szolgálatba való beiktatása alkalmából.

Az istentiszteletet imádsággal és az ApCsel 26,18 igevers felolvasásával kezdte meg Lukács Tamás ügyintéző lelkipásztor. Szavaiban a lelkipásztori hívatást hangsúlyozta, majd köszöntötte a gyülekezetet és a megjelent vendégeket. Ez után Papp János a MBE elnökének igei gondolatai következtek, I.Thesszalonika 1, 2-10 közötti igeszakasz alapján. A hiteles szolgálattevőről és a hiteles gyülekezetről szólt, akiknek hatása hosszú távú és széles körű lehet.

Az igehirdetés után lelkipásztor és gyülekezet, a feltett kérdésekre való válaszadással fejezte ki a közös szolgálatra való egységes akaratát. Papp János testvér imádságban kért áldást Horváth Zsolt lelkipásztor szolgálatára.
Nemeshegyi Zoltán, mint előd, ünnepélyesen átadta a szószéki bibliát. Szavaiban a lelkipásztori szolgálat átadására vonatkoztatta a biblia igéit az I.Kor.3,6-7 alapján.
Hiszen ő a más által plántált gyülekezetet öntözhette és így adja tovább szolgatársának öntözésre az általa plántáltakat, de középpontba helyezte, hogy eddig is és ez után is a növekedést Isten adja.
Az alkalom Horváth Zsolt rövid igehirdetésével folytatódott, melynek alapjául I.Péter 2,1-10 igeszakasz szolgált.
Az igei gondolatok után Szabadszállási László helyi gyülekezetvezető megköszönte először Nemeshegyi Zoltán több mint tizenegy éves szolgálatát, majd köszönetet mondott Lukács Tamásnak az eredményes ügyintézői munkáért.
Az istentisztelet köszöntésekkel folytatódott. Először a helyi gyülekezet vezetője köszöntötte a gyülekezet új lelkipásztorát majd, Szabadszállásiné Szilvia fejezte ki a gyülekezet szeretetét a lelkipásztor család felé. A köszöntések sorát az elengedő, Felsőpetényi és Romhányi gyülekezetek képviselői folytatták, majd a környező gyülekezetek küldöttei egy-egy igei köszöntéssel sorakoztak fel. A Presbiteri Tanács nevében Dr. Szűcs Zoltán mondta el szavait.
Az Ócsai Református Egyházközség nevében NT. Hantos Péter lelkipásztor egy igeverssel üdvözölte szolgatársát. Meleg családias szavakkal mondta el köszöntő szavait, Bukodi Károly úr, Ócsa polgármestere.
A köszöntések sorát, Egyed Albertné Németh Judit az Emberi Erőforrások Minisztériuma Főosztályának tanácsosa zárta, aki felolvasta, Hölvényi György Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkár úr köszöntő sorait.
Az istentiszteletet énekkarunk és furulya zenekarunk ének és zenei szolgálatai tették még áldottabbá.
Vasárnap családias légkörben folytatódott az ünneplés gyülekezetünkben.
Istenének hálás az ócsai gyülekezet, hogy egy éven belül kapott lelkipásztort az Úrtól és imádkozik azért, hogy a közös szolgálat egyedül Isten dicsőségét szolgálja, és sokak számára legyen áldásul gyülekezetünkben és városunkban egyaránt.

Postacím

Ócsai Baptista Gyülekezet

2364 Ócsa
Kiss Ernő utca 14.

 

Támogatás

Megközelíthetőség

Email

Papp Barnabás (lelkipásztor):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszámok

Papp Barnabás (lelkipásztor):
+36 20 886 1293

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
+36 30 455 0044