Gyülekezetünk vendége volt az Albertirsai és Pilisi Baptista Gyülekezet.

2014. május 11.-én vasárnap délutáni istentiszteleten a vendég gyülekezetek tanítottak éneket a helyi gyülekezettel. Majd Horváth Zsolt lelkipásztor imával folytatta az alkalmat és köszöntötte a jelenlévőket.

Nemeshegyi Zoltán az albertirsai és pilisi gyülekezetek ügyintéző lelkipásztora felolvasta a 139.zsoltárt mely alapján hirdette Isten üzenetét a népes gyülekezet számára.

Gondolataiban elhangzott, hogy Isten mindenütt jelenvaló és úgy ismer minket, embereket, ahogy vagyunk. Mi emberek szeretünk mást mutatni egymás felé, de ha ismerjük, Istent nem kell képmutatásban élnünk. Isten szeretete ismerettel párosul, lelke elöl elmenekülni nem, lehet. Ő alkot, fenntart mindent. Dávid nem elmenekül, Isten elöl, hanem kéri, vizsgálj meg engem. Nem fél Isten vizsgálatától, mert kész megtenni, amit mond neki.
Bibliai személyek példáját hallhattuk, akik jól vizsgáztak az Úr előtt; Ábrahám, Jób, Dániel és a zsidó ifjak. Mi hogyan vizsgázunk az Úr előtt? Hangzott a kérdés.
Az istentisztelet második részében bizonyságtételek hangzottak el. Egy nőtestvér a halál közeli állapotának megéléséről, majd egy iskolalelkész testvér, munkájáról és annak gyümölcséről számolt be. Az ifjúság énekei között ifjú nőtestvérünk megtapasztalását mondta el az érettségi vizsgájáról.
Komoly tartalommal szolgáltak az elmondott költemények, ifjúsági, énekkari és közös énekek egyaránt. Egy vonósnégyes szolgálata is csatlakozott az elhangzottakhoz.
Ezek után beszámoló következett a Pilisi Baptista Imaház 2013. évi felújításáról.
Isten szeretetéért, gondoskodásáért minden gyülekezetből egy testvér adott hálát.
Legyen még sok hasonló örömteli találkozásunk!

Postacím

Ócsai Baptista Gyülekezet

2364 Ócsa
Kiss Ernő utca 14.

 

Támogatás

Megközelíthetőség

Email

Papp Barnabás (lelkipásztor):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszámok

Papp Barnabás (lelkipásztor):
+36 20 886 1293

Csordás Gyula (gyülekezetvezető):
+36 30 455 0044