Vezetőség

Papp József Barnabás (lelkipásztor)

1976-ban születtem Egerben. Szüleim Istennel járása és mély, biblián alapuló hitük, kimagasló erkölcsi és szeretetteljes életük meghatározó volt életem alakulása szempontjából. 1992-ben jöttem rá, hogy nemcsak mások bűnösök, hanem én is, ezért felismerve Jézus bűnből való megváltásának a lehetőségét azt elfogadtam és megtértem. Rájöttem arra is, hogy Istennek és az Ő Szavának, a Bibliának mindig igaza van. 2002-ben kaptam lelkipásztori elhívásom, amely ellen eleinte nagyon tiltakoztam. 2008-ban házasodtam össze feleségemmel, a péceli származású Márkus Krisztinával, akivel együtt négy gyermeket kaptunk ajándékba az Úrtól. Szekszárdon és Sopronban szolgáltam lelkipásztorként mielőtt 2019. szeptemberében elfogadtam az Ócsai Baptista Gyülekezet meghívását. A vágyam az, hogy az a teljes élet, amire az Isten teremtett minden embert, lehetővé váljon az egyetlen megváltó Jézus Krisztusban mindenki számára. Mindazoknak, akik nem elégednek meg, a ma pillanatnyi, sokszor erkölcstelen és önző vágyaival és örömével, halmozva és elvetve önmaguk és környezetük számára a jövő keserűségét.

Csordás Gyula (gyülekezetvezető)

1970-ben születtem Nagyváradon hívő szülők hatodik gyermekeként. Látva és megtapasztalva szüleim élő hitét és életét, imájukra felelet voltam. 16 évesen megvallottam bűneimet és elfogadtam Jézus Krisztust személyes Megváltómnak. Kezdetben Nagyváradon, 1989-től Tahiban, Velencén, Csömörön, Cinkotán, Angyalföldön szolgáltam az én Uramat. 1999-ben kerültem Ócsára, drága feleségem Enikő kapcsán, akinek köszönhetően Isten három gyermekkel ajándékozott meg. Több mint húsz éve vagyok tagja az Ócsai gyülekezetnek, ahol szeretnek és befogadtak minden hiányosságom ellenére. 2021 novemberétől a lelkipásztor testvérem, az elöljáró testvéreim és a gyülekezet testvériségétől azt a felkérést kaptam, hogy még nagyobb hittel és odaszánással végezzem, végezzük együtt a lélekmentés szolgálatát. Szeretnék nyitott és engedelmes lenni a jó Pásztor vezetésére, hogy Isten tervét és akaratát együtt valósítsuk meg Isten Szent Lelke által.

Németh Zsolt (diakónus)

Németh Zsolt vagyok, civil foglalkozásomat tekintve tanár, családi állapotom szerint házasságban élő, háromszoros apa és egyszeres nagyszülő. Ezek mind fontos tények az életemben, de az elsődleges mégis az, hogy Isten gyermeke lehetek az Ő kegyelme által. 1973-ban az őrbottyáni baptista gyülekezetben vallottam meg hitemet és merítkeztem be. Néhány évig – a tanulmányaim idejéig – a szegedi gyülekezetben forgolódtam és formálódtam. Házasságkötésem után az ócsai baptista közösségbe épültem be. Itt kaptam szolgálatot a gyermekek között, az énekkarban, az elöljárók közösségében és a rászorultak között. A gyülekezet diakónussá avatott, amivel testvéreim abban kívántak megerősíteni, hogy még odaszántabban végezzem az Úr dolgait. Erre kérem az Ő kegyelmét, hogy valósuljon meg az akarata az életemben!

Tunyogi László (elöljáró)

Tunyogi László a nevem, 1956. november 27.-én születtem Zilahon. 1992-től lakom Ócsán. Ápolói és gondozói végzettséggel rendelkezem, jelenleg az Ócsai Szociális Otthonban dolgozom, mint gépkocsivezető. 1993 óta élek házasságban feleségemmel. 1993 évben fogadtam el a Jézus Krisztust személyes megváltómnak és merítkeztem be. Azóta örömmel szolgálom megváltómat a gyülekezetben és a gyülekezeten kívül. Szolgálati területeim között van a Börtön misszió. 2004 évtől vagyok a gyülekezet elöljárója.

Timár Béla (elöljáró)

Timár Béla vagyok 1960 augusztus 29.-én születtem Békéscsabán Gyermekkoromat és ifjúkoromat Kondoroson töltöttem, amire szívesen emlékezek vissza. A kondorosi imaház építkezésében igyekeztem segédkezni, fiatalos lendületemmel. Ez alatt az idő alatt Hetényi Lajossal - akkori lelkipásztorommal - sokat beszélgettem, ami nagyban befolyásolta lelki fejlődésemet. Ifjú éveimben még Kondoroson megérintett az Úrnak hívása, de igazi odaszánásom csak később volt. Bemerítkezésem 1986 novemberében volt. 1977-ben Ócsára költöztem szüleimmel. Isten hívő segítőtárssal ajándékozott meg, így 1979 augusztusában házasságot kötöttünk. Az Úr négy gyermekkel ajándékozott meg, két fiú és két lány gyermekkel. Jelenleg egy unokánk van - nagy örömünkre - de reméljük, hogy még többet is kapunk az Úrtól gyermekeinken keresztül. Kényszervállalkozóként kezdtem 1994-ben, hogy növekvő családom számára biztosítsam a mindennapok anyagi megélhetését. Teherfuvarozóként tevékenykedek az óta is. Jelenleg öt alkalmazottal dolgozok együtt. Az ócsai gyülekezetet igazi lelki otthonomnak tartom, ahol szívesen veszek részt különböző szolgálatokban is. Fő feladatom, hogy aki felé az Úr indít szolgálatból, szállítás területén igyekszek sok mindent megoldani. Elöljárói szolgálatomat „teherhordóként” vállaltam. Elöljárói teendőim közé tartozik az imaház udvarának, környékének rendbetétele és megszervezni a munkát, amikor több segítség is kell. Az ócsai gyülekezet elöljárója már több ciklusba voltam.

Csóka Benjámin (elöljáró)

Csóka Benjámin vagyok, 1984-ben születtem Aradon. Szüleimmel 1990-ben költöztünk Ócsára. Gyermekkorom óta az Ócsai Baptista Gyülekezetbe járok. Meghatározó lelki élmény volt számomra a gyülekezet ifjúságával végzett megannyi szolgálat: az Awana gyermekmissziós programok, sátoros missziók, a szociális otthonban tett látogatások, a különböző sportnapok és közös éneklések. Ez a lelki háttér segített abban, hogy felismerjem Jézus Krisztusban életem Urát, Megváltóját és bemerítkezzek. Életem társát is a gyülekezetben találtam meg, akivel azóta három fiúgyermeket nevelünk. Isten vezetését nagyon sokféle módon megtapasztaltuk életünkben, melyből kiderült számunkra, hogy nincsenek véletlenek. Hiszem, hogy Istennek terve van velem és a gyülekezettel, ezért kérem és várom naponkénti vezetését.

Tirpák Péter (elöljáró)

1975 dec. 30.- án születtem Berettyóújfaluban. Tizennyolc évig a határellenőrzésben, hatéve pedig üzemellátó műszaki ellenőrként dolgozom. Feleségemmel és három gyermekünkkel Gyálon élünk 2005 óta. Nem kaptam keresztény neveltetést, de édesanyám régen és most is imádkozó Istenfélő ember. Egy hívő kollegámon keresztül szólított meg Isten igéje 2010-ben, Ézsaiás próféta szavaival és kezdtem el olvasni a bibliát. Ez az életem egyik legmeghatározóbb pontja mivel pálfordulást, bűnlátást és bűneimből való megtérést eredményezett. Azóta is elsődleges számomra Krisztus követése, a Biblia tanulmányozása és az ige cselekvése. Így értettem meg 2015-ben a bemerítés bibliai igazságát és követtem Krisztust az Ócsai Baptista Gyülekezetbe. Megtérésem óta vágyok jelen lenni és szolgálni keresztény közösségben, legyen ez az imaház falain belül vagy kívül.